Squash in Amsterdam

Speel SQUASH

Speel squash in Amsterdam! Met 21 squashbanen waaronder een twin-view Centre Court, is dit het centrum waar elke squash liefhebber zich kan uitleven op de baan. Ons Centre-Court biedt plaats voor wel 1500 toeschouwers, en is aan drie kanten te bewonderen! Lijkt het je leuk om een keer met vrienden, familie of collega´s te squashen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Lijkt het je leuk met een groep te komen squashen in combinatie met een arrangement? Stuur dan een mail naar info@fransottenstadion.nl om de mogelijkheden te bespreken. Mocht je nog vragen hebben, ben je benieuwd naar onze lidmaatschappen of wil je meer informatie over de strippenkaarten, neem dan gerust contact met ons op!

Squash speeltijd

Er wordt gemiddeld tussen de 45- en 60 minuten gespeeld. Je kan bij ons al reserveren vanaf 30 minuten! Wil jij graag een squashbaan huren? Maak dan je reservering via ons online reserveringssysteem of bel naar 020-6628767.

Toernooi locatie

Het Frans Otten Stadion voldoet aan de eisen voor grote internationale toernooien. Als grootste squash centrum van de Benelux hosten wij onder andere de Dunlop PreNationals, de NK Squash en bijvoorbeeld het Dutch Junior Open.

Squashclub FOS

Squashclub FOS (voormalig ASRC) is nog een échte squashclub met ca. 250 leden en speelt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam op baan 1,2,9 en 10. Belangrijkste doel van de club is het bieden van faciliteiten om de squashsport zowel recreatief als competitief te beoefenen. De squashclub is zeer uniek door haar sociale karakter, dit zorgt ervoor dat tijdens de bekende clubavonden op woensdag avond alle niveaus met elkaar spelen en trainen. 

Padel Tennis Squash PT-Gym Indoor Fysio Sportshop
Padel Tennis Squash PT-Gym Indoor Fysio Sportshop

Informatie

Maandag t/m vrijdag
08:00-17:00 Uur
22:00-24:00 Uur

30 Minuten – €10,-
45 Minuten – €15,-
60 Minuten – €20,-

Maandag t/m vrijdag
17:00-22:00 Uur

30 Minuten – €14,-
45 Minuten – €21,-
60 Minuten – €28,-

Weekend
08:00-20:00 Uur

30 Minuten – €12,-
45 Minuten – €18,-
60 Minuten – €24,-

De bovengenoemde prijzen zijn per baan.

Annuleren kan kosteloos tot 5 uur voor de reservering. Annuleert u de baan minder dan 5 uur van te voren, dient de gehele baanhuur af te worden gerekend.

Bij het online reserveren via ons reserveringssysteem geldt de 5 uur van te voren kosteloos annuleren ook. Mocht u op tijd annuleren wordt het betaalde bedrag geplaatst onder het kopje saldo op je reservering account. Hiermee kan er in de toekomst een baan worden gehuurd. Wij geven geen geld terug.

Aan de receptie zijn rackets te huren. De kosten hiervoor bedragen €4,- per racket.

STRIPPENKAART
Bij het Frans otten stadion heeft u de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief te squashen. Dit kan bijvoorbeeld met een strippenkaart. Bij de receptie of online koopt u uw strippenkaart voor overdag, s’avonds of in het weekend. Aan uw acount worden dan 40 strippen toegevoegd. Elke strip is geldig voor 1 kwartier squash en maakt het squashen bij het Frans Otten stadion een stuk voordeliger. Bij aanschaf van een strippenkaart betaal je voor 8,5 uur squash, en worden er 10 uren toegevoegd aan je account. Het voordeel is bij elke strippenkaart anderhalf uur.

Strippenkaart overdag
€170,- normaal €200,-
ONLINE BESTELLEN

Strippenkaart avond
€238,- normaal €280,-
ONLINE BESTELLEN

Strippenkaart weekend
€204,- normaal €240,-
ONLINE BESTELLEN

Squashclub FOS (voormalig ASRC) is nog een échte squashclub met ca. 250 leden en speelt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam op baan 1,2,9 en 10. Belangrijkste doel van de club is het bieden van faciliteiten om de squashsport zowel recreatief als competitief te beoefenen.

Wat onze vereniging uniek maakt zijn onze clubavonden. Het is regelmatig op maandag en woensdag clubavond, u kunt tijdens de clubavond met, en tegen iedereen spelen van onze vereniging. Uiteraard dien je in het bezit te zijn van een onbeperkte abonnement squash. U kunt zich voor deze clubavonden aanmelden in ons reserveringssysteem.

De clubavonden maken het makkelijker om ook zonder vaste squashpartner lid te worden, er is altijd iemand om een fanatiek potje mee aan te gaan! Er is het hele jaar door, een laddercompetitie waar ieder lid aan mee kan doen. Daarnaast worden er minimaal drie keer per jaar clubtoernooien georganiseerd, trainingsfaciliteiten geboden door de Rich King Academy en heeft de club een flink aantal teams die deelnemen aan de SBN-competitie.

Er kan maximaal 8 dagen vooruit worden geboekt.

Richard King
Richard is onze hoofd Squashcoach en heeft vele internationale topspelers voortgebracht.

“It’s important to invest in yourself and keep learning in life.”

If you think you may like Squash or already love it having coaching is an ideal way to learn and grow! My passion in coaching and the journey I’m on started from a very early age but I have never stepped away from playing myself. I played at a high level as a junior in the UK and had PSA tour experiences as a young adult. I still compete today in top division Dutch league firstly for the enjoyment it can bring but secondly for the invaluable lessons it teaches me,
processing all these experiences and articulating them in my lessons with the people I teach is invaluable.

“We all have challenges on court, it’s knowing how to overcome them that’s the key.”

Increasing my own self awareness and findings as well as learning from others everyday helps shape and improve the service Rich King Coaching gives to you and ensures we continue to grow our own knowledge as a business and bring greater benefits to you our valued customer. Come and join us and you too can take your game to the next level.

Contact
info@richkingcoaching.com
or call +31 634210553

Website
www.richkingcoaching.com

Amsterdamse Squash Rackets Club
Squashclub FOS (voormalig ASRC) is nog een échte squashclub met ca. 200 leden en speelt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam. Belangrijkste doel van de club is het bieden van faciliteiten om de squashsport zowel recreatief als competitief te beoefenen. Wat onze vereniging uniek maakt zijn onze clubavonden. Het is regelmatig op maandag en woensdag clubavond, u kunt tijdens de clubavond met, en tegen iedereen spelen van onze vereniging. Uiteraard dien je in het bezit te zijn van een onbeperkte abonnement squash. U kunt zich voor deze clubavonden aanmelden in ons reserveringssysteem.

De clubavonden maken het makkelijker om ook zonder vaste squashpartner lid te worden, er is altijd iemand om een fanatiek potje mee aan te gaan! Er is het hele jaar door, met uitzondering van de maand juli en augustus een laddercompetitie waar ieder lid aan mee kan doen. Daarnaast worden er minimaal drie keer per jaar clubtoernooien georganiseerd, trainingsfaciliteiten geboden door zowel clubleden als externe trainers en heeft de club een flink aantal teams die deelnemen aan de SBN-competitie.

De club heeft de gehele week beschikking over:
Ma t/m do 07:00 tot 18:00 – 10 banen (1 t/m 10)
Ma t/m do 18:00 tot 21:30 – 3 clubbanen (1,9 en 10)
Ma t/m wo 17:00 tot 19:15 – 1 extra baan (1,2,9 en 10)
Ma t/m do 21:30 tot 24:00 – 10 banen (1 t/m 10)
Vrijdag 07:00 tot 24:00 – 21 banen
Za en zo 07:00 tot 20:00 – 6 banen (1,3,8,9, 10 en CC)

Er kan maximaal 8 dagen vooruit worden geboekt.

Lidmaatschappen
Het squashsseizoen loopt van 1 september t/m 31 augustus. Het lidmaatschap gaat u aan voor 1 seizoen en is niet tussentijds opzegbaar. Het jeugdlidmaatschap is voor kids van 6 tot 17 jaar.
Tussentijds instromen is natuurlijk altijd mogelijk!

Jeugdlidmaatschap € 130,-

Maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 18:00
Zaterdag en zondag van 12:00 tot 20:00

Lessen worden op dit moment gegeven op woensdag tussen 16:00 en 17:00 uur en van 17:00 tot 18:00 uur. Op zaterdag wordt er les gegeven tussen 14:00 en 15:00 uur voor kids tot 10 jaar en van 15:00 tot 16:00 voor kids van 10 jaar en ouder.

Voor meer informatie over lessen stuur je een mail naar rich@richkingcoaching.com

Connect and Play
Squash ladder en agenda voor op je mobiel!

Frans Otten Stadion introduceert een handige manier om met je mobiel of computer te ‘connecten’ met andere spelers. Dus wil je graag in contact komen met andere squashers, schrijf je dan nu in!! Doe ook mee met de Frans Otten Stadion ladder en speel elke 2 weken een wedstrijd op jouw niveau.

Meld je aan: http://www.sportconnexions.com/fransottenstadion

Online Squashladder
Bij squashen komt het aan op snelheid, techniek en taktiek. Squash is de beste manier om binnen een half uur helemaal kapot te gaan. Maar dan heb je wel iemand nodig van jouw niveau! Ben je net begonnen met squash en nog maar net bekend met de ‘T’, of speel je al zonder moeite een backhand volley drop? De online squashladder is een leuke en snelle manier om nieuwe squashmaatjes op je club te ontmoeten. Meld je aan en binnen 2 weken speel je met iemand van jouw niveau. Te druk of geblesseerd? Dan sla je gewoon een ronde over.

Meespelen op de squashladder
1. Meld je nu aan
2. Selecteer je speelsterkte
3. Kies wanneer je graag speelt

De 1e ronde word je ingedeeld op basis van je speelsterkte. Daarna tellen alleen je wedstrijdresultaten.

Spelregels
Je speelt ‘best of 5’ met ‘point-a-rally’ telling. Als je eerder van de baan af moet, wint degene die op dat moment voor staat in games (of punten indien gelijk in games). Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. Je zakt 1 plek als je een wedstrijd annuleert of als je 2 rondes op rij overslaat. Je wordt van de ladder gehaald als je 2 rondes op rij je wedstrijden annuleert en niet reageert op email. Je kunt je altijd weer opnieuw aanmelden.

Volledige spelregels van de clubladder.

Rondes
Elke 2 weken start een nieuwe ronde en ontvang je de wedstrijdgegevens. De hoogstgenoteerde speler maakt een afspraak om de wedstrijd te spelen. De winnaar registreert de wedstrijduitslag. De uitslag wordt aan het einde van de ronde verwerkt. Je kunt rondes overslaan door je instellingen aan te passen.

Seizoen
Je kunt je het hele seizoen aanmelden voor de ladder. Je kunt rondes overslaan, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat. Aan het einde van het seizoen huldigen wij de spelers met de meeste wedstrijden, de snelste stijgers, en de top 3. Je wordt vanzelf ingedeeld voor het volgend seizoen, totdat je je afmeldt.

Overzicht van de jaarlijkse seizoenen.

SportconneXions
SportconneXions verzorgt ladders voor verschillende sporten en doelgroepen, van padelladders tot tennisladders speciaal voor de jeugd. Daarnaast is het ook mogelijk om een regioladder op te zetten met 2 of meer clubs. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Upcoming events

Squash Events

27 maart 2024 19:29
Eredivisie Squash - Frans Otten stadion Dames 1 vs Squash Utrecht Dames 1
17 april 2024 19:15
Eredivisie Squash Playoffs kwart finale