Squash in Amsterdam

Squashclub FOS

Squashclub FOS (voormalig ASRC) is nog een échte squashclub met ca. 250 leden en speelt in het Frans Otten Stadion in Amsterdam op baan 1,2,9 en 10. Belangrijkste doel van de club is het bieden van faciliteiten om de squashsport zowel recreatief als competitief te beoefenen.

Wat onze vereniging uniek maakt zijn onze clubavonden. Het is regelmatig op maandag en woensdag clubavond, u kunt tijdens de clubavond met, en tegen iedereen spelen van onze vereniging. Uiteraard dien je in het bezit te zijn van een onbeperkte abonnement squash. U kunt zich voor deze clubavonden aanmelden in ons reserveringssysteem.

De clubavonden maken het makkelijker om ook zonder vaste squashpartner lid te worden, er is altijd iemand om een fanatiek potje mee aan te gaan! Er is het hele jaar door, een laddercompetitie waar ieder lid aan mee kan doen. Daarnaast worden er minimaal drie keer per jaar clubtoernooien georganiseerd, trainingsfaciliteiten geboden door de Rich King Academy en heeft de club een flink aantal teams die deelnemen aan de SBN-competitie en 2 Eredivisie teams die strijden om het landskampioenschap.


Abonnementen

De Squashclub heeft 4 abonnementsvormen :

Onderstaande prijzen zijn voor het hele seizoen ( 1 september 2023 tot 1 september 2024). Later instromen is mogelijk. dagelijks wordt de abonnements prijs herberekend.

Onbeperkt (studenten korting mogelijk): € 490,-

volledig speelrecht op banen 1,2,9 en 10 binnen de openingstijden van het Frans Otten stadion.
Deelname aan competitie.
Meedoen aan de clubavond.
8 dagen vooruit reserveren.

Beperkt: € 285,-

Speelrecht doordeweeks op banen 1,2,9 en 10 tijdens daluren, vrijdag de gehele dag en zaterdag en zondag tot 12:00 uur.

Weekend : € 290,-

Speelrecht op vrijdag, zaterdag en zondag binnen de openingstijden van het Frans Otten stadion op banen 1,2,9 en 10.

Jeugd : € 160,-

Speelrecht doordeweeks op banen 1,2,9 en 10 van 7:00 tot 17:00 en in het weekend van 12:00 tot 20:00

kijk voor het gehele reglement op fransotten.baanreserveren.nl

Competitie en eredivisie

Grant Thornton Victoria Squash – Frans Otten Stadion

Op baan 1 begonnen de nummers 3, Joeri Hapers en Sebastiaan Hofman. Ik begreep dat ze 14 dagen geleden ook al tegen elkaar hadden gespeeld, maar wat Joeri gister liet zien… hij probeerde zoveel mogelijk in de nick te slaan. Dat betekende dat hij vrijwel alle punten ook zelf maakte, want er gaat ook nog weleens “iets mis”, dan 😊. Overduidelijk probeerde Sebastiaan te redden wat er te redden viel, maar Joeri was veel te snel en had snelle handen op baan één.  3-0 voor Joeri Hapers

Vervolgens de absolute kraker van de avond, Joel Makin tegen Marwan ElShorbagy. De nummer 8 van de wereld (Joel) tegen de nummer 6 van de wereld, Marwan. In de eerste game moest Joel nog even warmdraaien. Marwan was accuraat en vast en pakte vrij simpel de eerste game. Daarna deed Joel er een schepje bovenop en ontvouwde zich een prachtpartij met veel ‘oohs’ en ‘aahs’ op de tribune. Wat een gevecht en wat een fraaie rally’s. Joel won de tweede en derde game. In de vierde rechtte Marwan zijn rug, kwam snel op voorsprong en… op naar de vijfde en beslissende game. Tot 8-8 ging het gelijk op en daarna, pakte Joel toch de winst! 

Last but not least, de Nederlandse kampioen Piëdro Schweertman tegen Omar Meguid. Ik hoorde van de coach van Piëdro dat Omar meestal won als ze moesten spelen. Ook gisteren leek het zo te gaan. Pië kwam niet lekker in de wedstrijd en Omar zorgde er ook voor dat er maar weinig rally’s werden gespeeld. Pië kwam 2-0 achter en veranderde toen zijn gameplan. Dat werkte wel, Omar werd vermoeider en dook af en toe te laat naar ballen en ja hoor, Pië vocht zich terug in de wedstrijd. Het werd 2-2. In de vijfde kon het alle kanten opgaan, gelukkig in ons voordeel. 2-3 voor Omar. Eindstand 11-5 voor Grant Thornton Victoria.

Padel Tennis Squash PT-Gym Indoor Fysio Sportshop
Padel Tennis Squash PT-Gym Indoor Fysio Sportshop

Upcoming events

Squash Events

27 maart 2024 19:29
Eredivisie Squash - Frans Otten stadion Dames 1 vs Squash Utrecht Dames 1
17 april 2024 19:15
Eredivisie Squash Playoffs kwart finale