EMS training

Elektro Musculaire Stimulatie
EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie. Er wordt gebruik gemaakt van elektrische stimulatie op de spier(en) zoals de buik en de billen. De stimulatie gebeurd door middel van elektroden die via een functioneel vest of band op een setje onderkleding worden aangebracht. Totaal worden 8 spiergroepen tegelijkertijd gestimuleerd. Per spiergroep wordt de stimulatie bepaald door de getrainde. De trainer kan de stimulatie verhogen of verlagen afhankelijk van de training of op eigen verzoek. 

Tijdens de trainen worden verschillende grondoefeningen uitgevoerd waarbij extra weerstand door de spier(en) geleverd moet worden om de beweging uit te voeren. Dit is te vergelijken met je hand door water of door stroop te bewegen. Na 20 minuten is een gehele training verricht waarbij het gehele lichaam is getraind. Qua intensiteit voor de spieren staan de 20 minuten gelijk aan 3 uur trainen in de fitness.

 

Contact

EMS training kunt u volgen op dinsdag, donderdag en zaterdag in het Frans Otten stadion.

Telefoonnummer : 020-663 50 92

email : info@fysioworldamsterdam.nl 

EMS training

EMS training zorgt voor:

- Meer spiervezels activatie door de stimulatie wat bijvoorbeeld met trainen met gewichten niet haalbaar is. Het is 18x effectiever.

- Stimulatie van de agonist, antagonist en dieper gelegen spieren.


- Weerstand die gecontroleerd moet worden door de machine, waardoor iemand die minder fit is ook op zijn niveau kan trainen en een grotere stap vooruit maakt zonder het zenuwstelsel te overbelasten. Iedereen kan dus beginnen op zijn/haar eigen niveau!


- Stimulatie van de doorbloeding en de stofwisseling.


- Een hogere stofwisseling waardoor er meer verbranding plaats vindt en het lichaamsgewicht vermindert.


- Stimulatie en verbetering van de huid en lichaamscontouren.


- Verbeterde aansturing van de spieren vanuit het zenuwstelsel.